Чому мовчить Юля?

24.07.2014 22:47
Про те чи можна вважати тишу Тимошенко золотою
 
Зникнення Юлії Тимошенко з ефірів телеканалів та шпальт провідних газет, не стало для багатьох великою несподіванкою. Програш президентських перегонів не сприяв її медійності.  Але ЮВТ не з тих політиків, які так легко здаються. Відсутність критики президента з боку Юлі насторожує. Вона не з тих політиків,хто шляхетно допомагатиме конкуренту виконувати передвиборчі обіцянки. Така акула української політики прораховує всі кроки наперед і якщо сьогодні вона мовчить, то завтра може почати говорити і робити не дуже приємні, для Порошенка і Ко речі. Хоча, цілком ймовірно, що Турчинов з Яценюком переконливо попросили свою лідерку не заважати країні боротись з сепаратизмом та тероризмом, пригрозивши достроковою пенсією.
 
Пенсія чи партбудівництво?
 
Звичайно, після другого провалу на президентських виборах,особливо різко постало питання про завершення  політичної кар’єри Тимошенко та початку переформатування ВО «Батьківщини».
 
Проте,  зараз  вже можна це відкинути ці версії, оскільки партійний бренд «Юля» продовжує мати стабільний відсоток власного електорату, а проведення перевиборів до ВР дає Юлії Володимирівни шанс на ведення бурхливої опозиційної  діяльності. Хоча переформатування лав "Батьківщини" неодноразово анонсоване лідерами партії, залишається ефемерним. Попри  заяви голів обласних організацій "Батьківщини" про  третю хвилю перебудови партії, які  не відповідають дійсності. На місцях у партструктурах і  далі працюють люди, які за часів перебування ЮВТ в ув’язненні, не без дивідендів для себе, співпрацювали з регіоналівською владою.  
 
Через це, від «Батьківщини» не слід очікувати  нарощування електорату, попри майже захоронення  компартії  та руйнування Партії регіонів. Майбутні парламентські вибори навпаки мають посилити політичні протистояння проукраїнських партій, як  тих хто вже  у Верховній Раді так і  новачків таких, як Радикальна партія Олега Ляшка, Воля та Демократичний Альянс.  Хоча нинішній рейтинг «Батьківщини» перебуває на найнижчому рівні за останні роки, повернення Тимошенко до активної медійності може суттєво додати відсотків.
 
Режим очікування
 
В цілому, зникнення Тимошенко з медіа поля України можна розцінити лише як  переведення подиху перед вирішальною грою. Повністю відсторонившись від АТО, Юлія Володимирівна дає можливість проявити себе команді президента з усіх сторін. Для неї дуже вигідно зараз зникнути і спокійну вичікувати слушного моменту, коли механізм АП дасть збій, аби завдати йому потужного удару.  Саме вичікувальна позиція наразі найбільш характерніша для Тимошенко, адже будучи «одвічним революціонером» їй дуже зручно працювати не саме на критиці влади.  
 
Зв’язки з Путіним
 
У ситуації неоголошеної війни з Росією слід також не відкидати і можливості певних домовленостей між леді Ю та Володимиром Путіним. Адже за часів агресії РФ по відношенню до Грузії тоді ще БЮТ зривав голосування щодо засудження дій Путіна. Саме їх зв'язок викликає велике занепокоєння у можливих подальших діях Тимошенко по підбурюванню українців до чергової хвилі революції. Адже гібридна війна,яку веде Кремль проти України, крім військового конфлікту та інформаційної війни передбачає і створення великої напруги та нестабільності у середині країни. Приводів для цього у найближчий час буде вдосталь, це підвищення тарифів на комунальні послуги і ймовірна відсутність коштів на соціальні виплати. У такому випадку Юлія Тимошенко буде найкращою зброєю у руках Путіна.   
 
Як би то не було,  чи є її мовчання золотом  стане відомо вже найближчим часом. І якщо Україну під тиском зовні перед світовою спільнотою зруйнувати  важко, то з середини нині вона є як ніколи вразливою.  
 
Тож що в собі таїть мовчання Тимошенко ?  Політична реінкарнацію чи підготовку Майдану-3?
 
Максим Білоусенко