Гральні заклади уникають закон про заборону такої діяльності

16.10.2014 19:28
Верховною Радою України 15 травня 2009 року прийнято Закон України "Про заборону грального бізнесу в Україні". Для правоохоронних органів, це дає ще одне джерело прибутку у власні кишені. 
 
А такі справи з власниками закладів вирішуються досить просто - "Ти платиш нам х%, ми тебе залишаємо в спокої". Є й такі власники, які не згодні з ціною, яку встановила для них "криша", такі зазвичай дуже швидко припиняють свою роботу з сенсаційною заявою на офіційному сайті УМВС України "Припинено діяльність ще одного незаконного грального закладу" 
 
На даний момент, фактично у кожному містечку України є підпільний гральний заклад, який фінансує кишені "великих шишок" у правоохоронних органах. Ніжин - одне з таких міст. Тут як не нарко-війни, так діяльність гральних закладів.
 
Ще за часів правління Януковича, у Ніжині було засновано осередок організації "Білий молот", яка займалась погромами таких закладів. У Ніжині активісти нарахували 5 підпільних точок. У офіційній групі "Білого молоту" з'явився анонс про те, що всі сили "БМ" будуть кинуті в Ніжин для накриття відразу всіх точок. Але цього не сталося, оскільки почалася революція, й тоді вся увага учасників організації концентрувалася саме на ній. 
 
Зараз, коли в Україні встановлено новий режим, коли мости почали фарбувати у синьо-жовті кольори, коли кожен другий - патріот України, становище з гральними закладами так і не покращилось. Їх так само багато, вони так само безперешкодно працюють сплачуючи "податки" правоохоронним органам. 
 
Тепер з'явилася можливість не платити правоохоронцям за свою діяльність, адже є можливість легалізувати гральний бізнес завдяки закону "Про державні лотереї в Україні". Розглянемо варіант по Ніжину. У самісінькому центрі, на місці колишнього "Імперіал клуб", з'явилася вивіска "Лото зал". Ми навідались туди. Адміністратор надав всі дозволи на роботу цього закладу, також запевнив, що 20% з прибутку йде на АТО, такий напис висить на листі А4. У клубі безліч апаратів, які фактично не відрізняються від заборонених гральних автоматів. 
 
Такі автомати можна побачити і в звичайних магазинах чи закусочних, один з таких зараз стоїть у закусочній "Метро", що теж знаходиться в центрі Ніжина. На апараті наклейка "Державна лотерея", а ніжинці, покористувавшись ним, йдуть додому з пустими гаманцями.