Росія готує повномасштабне вторгнення на Донбас. Маскуються під місцевих, – активіст

13.06.2014 18:14
Аналіз інформації з відкритих джерел і закритих каналів Zello терористів дає підстави припускати, що Росія готує повномасштабне вторгнення на Донбас.
 
Про це заявив активіст Роман Бурко, який координує проекти «ІнформНапалм» і «Бурконьюз».
 
«Структурний аналіз інформації із відкритих джерел і закритих каналів Zello терористів дозволяє попередньо дати невтішний прогноз про можливість швидкої повномасштабної ескалації конфлікту з РФ», – написав він на своїй сторінці в Facebook.
 
За його даними, в районі Сніжного і Луганська сконцентровані до двох механізованих бригад військ РФ, які маскуються під місцевих бойовиків. У Сєвєродонецьку помічені «дивні рокіровки», повідомляє Бурко.
 
«Кожної ночі з 00.00 до 05.00 на блокпости заступають російські спецназівці з повним бойовим укомплектуванням, у тому числі в їхньому розпорядженні знаходяться «голки», «мухи» і т.д. До ранку їх змінюють місцеві «гоп-стоп» команди ЛНР», – пише активіст.
 
Також два дні тому місцеві жителі бачили переміщення ракет на причепах. За деякими даними, це був оперативно-тактичний комплекс «Іскандер». Крім цього, у бойовиків є в наявності своя система ППО як проти армійської авіації («Голка», «Стріла», «Стінгер»), так і проти низкольотних швидкісних цілей ЗУ, ЗКУ. Сьогодні було помічено розгортання комплексу «Мандат-Б1Е».
 
За повідомленнями очевидців, у Луганськ прибувають бойовики з Казахстану. У той же час відразу з декількох пунктів прикордонпропуску звучать тривожні відомості, наприклад, прикордонникам КПП «Бірюкове» (Свердловський р-н Луганської області) дали термінову команду зібратися і покинути територію. Водночас з боку РФ вже вишикувалася колона УРАЛів і Камазів, в яких сидять «автоматники» кавказької і казахстанської зовнішності, пише Бурко.
 
Також Бурко заявляє, що по каналах бойовиків був оголошений терміновий набір пілотів Л-29; Л-39; МІ-2; КА-26 і водіїв танків Т-72. Вранці 12.06.14 із Сніжного повідомили, що біля будівлі Пенсійного фонду стоять два танки Т-72, пригнані вночі з Росії.
 
«Все вищесказане дає можливість припустити, що РФ вже підготувалася до масштабної загальновійськової операції», – вважає активіст, повідомляє УНІАН.