ПУТІН НАКАЗАВ ВІДПОВІСТИ НА ВТОРГНЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ СОЛДАТІВ НА ТЕРИТОРІЮ РФ

14.06.2014 18:54
Путін доручив МЗС відповісти на вторгнення українських БТР в Росію
 
Глава держави наказав виступити з відповідною демаршем після того, як два БТР українських військових 13 червня перетнули кордон Росії в районі селища Міллерово Куйбишевського району Ростовської області.
 
Президент наказав міністерству виступити, і зараз проводяться всі необхідні для цього дії, - заявив в інтерв'ю LifeNews прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков. 
 
Бронетранспортери української армії перетнули кордон Росії в районі селища Міллерово Куйбишевського району Ростовської області, повідомило джерело LifeNews в Прикордонній службі ФСБ.
 
Спочатку, за словами джерела, порушення кордону здійснив один БТР, що приймає участь у каральній операції на території ЛНР, що межує з Ростовською областю. Причини, по яким БТР вторгся на нашу територію, невідомі. Тут машина зламалася і заглухла. 
 
Бронемашину з екіпажем із кількох чоловік виявили російські прикордонники. За словами джерела, вони "почали вживати необхідні в таких випадках дії". Джерело не зміг відповісти, чи були у складі екіпажу-порушника бійця армії України або радикали з нацгвардії. 
 
Взяти в полон українських бійців не вдалося, так як з боку Луганської області їм на допомогу на територію Росії втрутився ще один БТР. Його екіпаж навів знаряддя на російських прикордонників і прийняв на борт своїх товаришів по службі. Після цього українці спішно ретирувалися в бік своєї межі. Зламаний БТР досі знаходиться на території Росії. 
 
Міллерово - селище в Ростовській області, що знаходиться менше ніж в ста кілометрах від російсько-українського кордону. Він розташований на обох берегах річки Середній Тузлов (басейн Дону). У ньому проживає близько 500 осіб.