Ніжинська міліція затримала вбивцю

07.08.2014 13:49
Ніжинські правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві рідного батька.
 
1 серпня 2014 року до чергової частини Ніжинського МВ УМВС надійшло повідомлення від диспетчера швидкої допомоги про те що в с. Мала Кошелівка Ніжинського району в одному з жилих будинків виявлено труп чоловіка 1960 року народження з ознаками насильницької смерті. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського міськвідділу у повному складі. По приїзду правоохоронці виявили труп чоловіка з численними тілесними ушкодженнями, який знаходився на подвір’ї біля ганку.
 
З’ясувалося, що померлий вже тривалий час проживав в селі Мала Кошелівка Ніжинського району, ніде не працював, зловживав спиртними напоями, але зі свідчень жителів села був спокійною неконфліктною людиною. Хоча, раніше останній мешкав у Глухівському районі, Сумської області, мав родину, постійну роботу. Після розлучення з дружиною вирішив повернутися в батьківську хату, яка пустувала. На початку липня 2014 року провідати чоловіка приїхав «турботливий» син. Доволі часто син та батько разом заглядали до чарки. Так і на передодні вбивства, на грунті зловживання алкогольних напоїв, тридцяти однорічний син вступив з батьком в конфлікт. Слово за слово і розмова переросла в бійку. На цьому син не зупинився. Останніми аргументом «бесіди» стали ніж та металева лопата.
 
Завдяки злагодженим діям співробітників міліції, які входили до складу слідчо-оперативної групи, вбивцю затримали по гарячим слідам. Як виявилося, останній не поспішав викликати медичну допомогу чи міліцію, адже після вбивства батька заходився мити підлогу в будинку, щоб замити сліди скоєного. 
 
Причиною смерті громадянина К. згідно лікарського свідоцтва про смерть став травматичний шок на тлі переломів чисельних ділянок верхньої та нижніх кінцівок в комбінації з переломом грудної клітини.
 
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 , ст. 115 КК України.(умисне вбивство). Підозрюваного у вчиненні злочину у порядку, передбаченому ст. 208 КПК України затримано. Останній надав правдиві свідчення. Наразі триває слідство. Затриманому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.